Potęga … ( Miłość)

Konrad Koper

Drugie słońca i księżyce

potęgują światło i przypływy.

 

Płyniemy oceanem czerwoną łódką,

oślepieni.

 

W wodzie czatuje ośmiornica,

mająca dwie pary macek.

Strzeże leczniczych roślin.

 

Zajmują one głębię…

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 18 sierpnia 2021
anonim