w jagódkach sosenka Agnieszce piosenka
zamaluj zamaluj herbaty parz
bursztynów bukietem owoców wymielę
uspokój uspokój czas
dzieciaczkiem z cukierem figlasem z zacierem
ah ty mój! a ty mój ty mój nasz!
przemieszczasz w wiosenkę przemiłą panienkę
otwieraj otwieraj w naszej pokorze
baj duli baj słoneczkiem przebiorą
baj duli poproszę trufli naniosę
i kochaj kochaj Nas o każdej porze
dotykaj owoców i raju daj Boże
Dawid "Dejf" Motyka