Moc

Konrad Koper

Stoi figura

Napoleona,

na dużej półce

między księgami :

filozoficzną

i historyczną.

 

Biorę figurę

i stawiam na stół.

 

Bije od lalki

jaskrawe światło.

Słyszę też stukot…

 

Myślę o „wyspie”.

 

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 24 sierpnia 2021
anonim