Życie to nie teatr

W zimnej mogile

z myśli usypanej

zasnął poeta

 

Życie to nie teatr*

spektakl odwołano

 

Kim właściwie był ten

który zabijał czas

stojąc na moście brooklyńskim?

 

 

* Nawiązanie do tytułu wiersza Edwarda Stachury, Życie to nie teatr.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
kasiadominik
kasiadominik
Wiersz · 24 sierpnia 2021
anonim