przyszły skały

Irena Świerżyńska

Wielki mocny

honor duma siła

pierś do przodu i przed siebie

 

w góry

czasem dla zabawy.

 

Dziś jest odwrót i ściana twoja

skała przyszła sama

 

i kto zaprosi

 

trzeba

trzeba

 

dasz i do tamtego chleba.

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 26 sierpnia 2021
anonim