Orzeł

Konrad Koper

Wzleciał czarny orzeł

zasłaniając chmury.

Nieprzyjemnie „krakał”.

Trzepotał skrzydłami.

Założył koronę

drogą i szkarłatną.

Nasze serca stają.

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 26 sierpnia 2021
anonim