zakazana panna

Sercem Ku Wiośnie

swymi długimi paznokciami się nie rozpycha

czulej nie dotyka, lecz wie co stanie się
oczyma zagląda gdy słodko sobie spisz
na prawdę dogodna
 
z warkocza nie wiele udaje
przygląda się zawsze w panienki
a słowom nie wyznaje swe wdzięki
bo otóż litość zapomniała się
 
na dnie morza nigdy nic nie wydobywa
zaprawdę powiadała nabywa
policzyć może jedynie za swe
kochaj mnie
 
gdy ta szczotka posiądzie się w me pogorzelisko 
ochyszcza
nie widzę nic więcej
co chcę
 
Dawid "Dejf" Motyka

 

Sercem Ku Wiośnie
Sercem Ku Wiośnie
Wiersz · 26 sierpnia 2021
anonim