Literatura

już po burzy (wiersz)

Irena Świerżyńska

przyszła burza wicher pędzi

rośnie fala wielka

zmyje wszystko

muł zostawi

 

dzisiaj jeszcze trochę drzemie

wstanie

kiedyś

 

już oko otwiera

cichuteńko  kręci

drapie

 

co  -  to

 

taki robak mały

 

a  -  to jest  sumienie

 


wyśmienity 2 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 27 sierpnia 2021, 11:45
Ciekawy, głęboki...
przysłano: 27 sierpnia 2021 (historia)

Inne teksty autora

na tej sali orły grają...
Irena Świerżyńska
Ach - te usta tyle znaczą
Irena Świerżyńska
gdzie jest twoje...
Irena Świerżyńska
takie - tam...
Irena Świerżyńska
nić pajęcza zawsze pęka...
Irena Świerżyńska
najważniejsze...
Irena Świerżyńska
taki rynek duży...
Irena Świerżyńska
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca