już po burzy

Irena Świerżyńska

przyszła burza wicher pędzi

rośnie fala wielka

zmyje wszystko

muł zostawi

 

dzisiaj jeszcze trochę drzemie

wstanie

kiedyś

 

już oko otwiera

cichuteńko  kręci

drapie

 

co  -  to

 

taki robak mały

 

a  -  to jest  sumienie

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 27 sierpnia 2021
anonim