***

Nie umiem wyjaśnić

czym jest ale je rozumiem

samorodne życie

 

Pragnę tylko

czegoś więcej

wyścigu z wiatrem

trzeźwienia chwilą szczęścia

chcę być czarnym koniem

samoistnym drżeniem rąk

i smagłością białej nocy

pośród

lawiny nieprzewidywalności

 

 

Oceń ten tekst
kasiadominik
kasiadominik
Wiersz · 28 sierpnia 2021
anonim