gdzie się ukryłeś
masz oczy zamknięte
czy ciemne szkło przysłoniło.
Ty widzisz dobrze i śpiewasz
w cieniu
tylko
twojej głębi nie widać
w ukryciu budujesz swoje
zasieki
i baczność
reszta na boku stołki kołysze
i - być może liczy
barany nocą
cóż - masz swoje plany.