Wiersze nienapisane II
Antoni Owsianko
Wiersze nienapisane II
Słońce już wstało za widnokręgiem
I dzień otwiera oczy zaspane
Maluje w chmurach różową wstęgę
Budzą się wiersze nienapisane
Pomiędzy deszczu ciężkimi kroplami
Słowa wirują na życia wietrze
Na kart notesu spadając aksamit
Składają się w nienapisane wiersze
Sen który mi się dzisiaj w nocy przyśnił
Siedzi tuż obok wpatrzony w poranek
A ja dostrzegam wśród kolorów liści
Wszystkie moje wiersze.. te nienapisane
D.G.
Antoni Owsianko
Wiersz
·
31 sierpnia 2021
-
Konrad KoperSensowny ze smakiem !!
-
Mithril...inwersyjny, wczesny gimnazjalizm