Wiersze nienapisane II

Antoni Owsianko

Wiersze nienapisane II Słońce już wstało za widnokręgiem I dzień otwiera oczy zaspane Maluje w chmurach różową wstęgę Budzą się wiersze nienapisane Pomiędzy deszczu ciężkimi kroplami Słowa wirują na życia wietrze Na kart notesu spadając aksamit Składają się w nienapisane wiersze Sen który mi się dzisiaj w nocy przyśnił Siedzi tuż obok wpatrzony w poranek A ja dostrzegam wśród kolorów liści Wszystkie moje wiersze.. te nienapisane D.G.
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 2 głosy
Antoni Owsianko
Antoni Owsianko
Wiersz · 31 sierpnia 2021
anonim