Poezja nieraz …

Konrad Koper

Jest niczym czysta woda

i przypomina słońce

wschodzące, zachodzące…

 

Mówi językiem : liści,

traw, kwiatów, zwierząt

czy wodospadu, źródła…

 

Kiedy duchy wstępują,

jest marzeniem, nirwaną.

 

Może być też zagadką.

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 31 sierpnia 2021
anonim