dziś masz klucz do grosza
kiedyś tak nie było
tamten wiek i równość na niby
myśli
piłowała
nie ty i nie tobie
zostało
chciałoby się chciało
a - tu pęd od dołu i rośnie
do przodu
powoli
powoli pod bramę
i przyszła
na niby równa - zamiana
masz - albo dźwigaj
znowu
przeleciało....