przeleciało...

Irena Świerżyńska

dziś masz klucz do grosza

kiedyś tak nie było

 

tamten wiek i równość na niby

myśli

piłowała

 

nie ty i nie tobie

zostało 

 

chciałoby się  chciało

 

a  - tu pęd od dołu i rośnie

do przodu

 

powoli

powoli  pod bramę

i przyszła

 

na niby równa   -  zamiana

masz  -  albo dźwigaj

 

znowu

przeleciało....

Oceń ten tekst
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 31 sierpnia 2021
anonim