Literatura

W ciszy (wiersz)

Izabela Filipowicz

 

 Przyjaźń jest jak cisza
Nie musisz mówić nic
Ja wiem że jesteś tu
W ciszy można usłyszeć wiele
Więc nawet jeśli nic nie mówisz
Ja wiem że stoisz przy mnie
I w chwilach jakże różnych
Nie oceniając mnie
Bo najważniejsze w przyjaźni
Są czyny nie słowa
I to że wszystko w sercu zachowasz
Że będzie przy mnie
Na dobre i na złe
Uważnie słuchając mnie
I nie potrzebne słowa są
Bo wiem że zawsze jesteś ze mną
I nawet gdy przyjdą chwile złe
Ty nie zostawisz wtedy mnie

 


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 1 września 2021, 08:52
...antywiersz
przysłano: 31 sierpnia 2021 (historia)

Inne teksty autora

Opowiastka
Izabela Filipowicz
Zmartwychwstanie
Izabela Filipowicz
Jajo
Izabela Filipowicz
Ostatnia droga
Izabela Filipowicz
dlaczego płaczesz
Izabela Filipowicz
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca