Literatura

Podaj dalej (wiersz)

Izabela Filipowicz

 
Gdy od kogoś coś dostaniesz
Podziel się tym samym dalej
 
Kiedy radość obserwujesz
Wtedy uśmiech podarujesz
 
Gdy masz w życiu chwile smutne
Co wydają się okrutne
Nie myśl o nich źle
Bo przecież
Takie również są na świecie
 
Pragniesz wokół tolerancji
Zatem więc od siebie zacznij
 
To nie kłamstwo
Ja tak czuję
Gdy Ci smutno
To współczuję
Choć nie zawsze Cię rozumiem
 
Więc budujmy razem mosty
Tworząc jedną drogę prostą
Często z sobą rozmawiajmy
I o dobro wspólne dbajmy

 


słaby 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 31 sierpnia 2021 (historia)

Inne teksty autora

Opowiastka
Izabela Filipowicz
Zmartwychwstanie
Izabela Filipowicz
Jajo
Izabela Filipowicz
Ostatnia droga
Izabela Filipowicz
dlaczego płaczesz
Izabela Filipowicz
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca