w zamkniętym kręgu

Irena Świerżyńska

Krąg zamknięty

studnia w głowie bez szczeliny

w miejscu stoi

 

i on  

nic nie zmieni

 

nic nie kuma

 

tylko jedno źródło było

i nic więcej

 

nie dociera

 

Sam  -  kręci się w kole

 

i tak zostanie.

 

 Amen...

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 3 września 2021
anonim