Literatura

METALOWE WIADRO (wiersz)

Fioletowa Niezapominajka

KUP MNIE ! KUP MNIE !
Pamiętam swą rękę
Jak szukała noża pośród nocy
Nie obłędem zwiesz to, czyż nie obłędem ?
Jak kruk pośród nocy
Jak złoczyńca opowiedz mi więcej
Czyż sama nie wiem już nic o sobie ?
Może jestem tylko mgłą skoro czytam twoje myśli
Bawi mnie wszystko


I gdy tak nóż do mego serca nie mógł trafić
Ciemno było albo
Albo w ociężałości jego była celowość
Obudziłam się, chcąc rzec iż to był tylko sen
Lecz nietrudno było obudzić się – nie spałam wcale


Nie wiem nic czego wcześniej wiedzieć nie mogłam
Nic się nie zdarzyło, wciąż chodzę po maku
Który, imitując piasek, znalazł się pod moimi powiekami
Plaża, gdy zamknę oczy księżyc wydawać by się mógł
Literą zet
Ostatnią z alfabetu

niczego sobie 12 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Weronika 25 listopada 2006, 17:49
ooo też chcę tak tworzyć:]
przysłano: 3 marca 2002

Inne teksty autora

IDIOTA
Fioletowa Niezapominajka
wiersz za biedny na tytuł
Fioletowa Niezapominajka

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca