Literatura

***(bukiet kwiatów polnych CXXXVII) (wiersz)

Andrzej Feret

***(bukiet kwiatów polnych CXXXVII)

 

nie wiadomo skąd dokąd

skąd przybył a i dokąd

podążał, że mówiła, że kiedyś …

 

i mówiła, bo kiedy

kiedy spotka swego chłopaka

na deptaku …

była prostsza od róży kolczastej

i mrużyły się oczy

i budziły się uda, bo fontanna

szemrała o jej nętnej

urodzie, bo on wiedział, gdy patrzył –

 

była wtedy dla niego

taka prosta

taka prostsza od róży

kolczastej

 

a gdy miała otworzyć w płomieniu

i przyzywać i krzyczeć

że jesteś

on przysparzał jej zgryzot

tych o których się marzy

wtedy

zakochanej dziewczynie

 

- zakochana dziewczyna

bo

na popiół spopielanej kobiecie

 

4 września, 2021

Andrzej Feret : Andrzej Feret | Facebook

-----------------------------------------------

Fotografia z Internetu : Facebook

 

 


przysłano: 8 września 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca