Literatura

bieg lemingów (wiersz)

Yaro

Jestem człowiekiem 

brzmi dumnie 

jak drzewo samotny 

smutny ptak podcięte skrzydła 

skradli niebo ziemia mi bliska 

 

 

stoję 

nad przepaścią 

nad przepaści gardłem 

liczę się z upadkiem 

 

przeklęty świat naprzód gna 

bieg lemingów już czas 

konflikt niezaszczepionych mas 

 

Bóg dawno temu stworzył 

człowieka i łakomstwo jego 

 

nuklearny świat 

jeden przycisk i strach 

nikt nie panuje 

co wydarzy się 

nie jest zagadką 

 

wielkie mózgi klonują się 

chora polityka tego świata 

słyszę płacz płacze Afryka 

wstrzykują komuś chipa 

 

patrzę na krzyż 

nad grobem świata 

płomienie pochłaniają łakomie 

bieg lemingów biegiem 

na spotkanie z twoim bogiem

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 9 września 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca