Literatura

droga, którą pójść mogę (wiersz)

Yaro

 

jak przekonać cię 

byś zbliżył się do Boga 

gdy sam 

gdy sam 

jestem falą 

uderzam o brzeg raz mocniej a raz nie 

zabieram piasek i kamienie 

wdzieram się głębiej w ląd 

porywam serca porywam emocje 

by umocnić się 

by zdobyć szczyt 

by więcej nie upaść 

by kochać i słuchać 

 

 

droga którą idę 

 

bywa zbawienną 

bywa dobra czasem 

czasem napotykam wiele zła 

oplata mnie nie poddam się 

widzę znaki dookoła 

słyszę słowa 

droga którą pójść mogę by spotkać Boga 

 

kocham wszystko kocham wszystkich 

 

zbliżam się do was mimo chłodnych spojrzeń 

witam dzień witam was mamy czas 

mamy siebie piękne pola piękny las 

wyciągam dłoń czasem biją po dłoniach 

wybaczę sobie wybaczcie bliźniemu 

niech będzie pochwalony Jezus Chrystus 

on dał nam miłość w kilku przykazaniach 

słowa Jego są nadzieją na kres tego co złe jest 

 

droga którą idę 

 

bywa zbawienną 

bywa dobra czasem 

czasem napotykam wiele zła 

oplata mnie nie poddam się 

widzę znaki dookoła 

słyszę słowa 

droga którą pójść mogę by spotkać Boga

 


słaby 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 11 września 2021, 21:32
...pusta gadanina
Yaro
Yaro 11 września 2021, 22:45
Łatwo jest krytykować ,gorzej jest dać coś od siebie
przysłano: 11 września 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca