***(bukiet kwiatów polnych CXL)
złoty pierścień
ma czerwone paznokcie
i pasemko oparte o płot
każdy kwiat patrzy za rojem
do niczego ten brzęczący wiatr
i pijany jestem bez Ciebie
czy Ty wiesz, że wiersz może zginąć
a mam błyszczki od czerwonych –
paznokci – czego czekasz
czyż nie odbijać szampany –
jeden mech a szampanom
to przepaść i złość
i brzęczące Ohio
i Chicago znad wody
and Washington in we in trust
in God
Spasi Gospodi – złote usta
i płot mruczy drewnem
sztachetem – i drewnianym szlachetnym
spróchniałym sztachetem
i ten z krzyża to dobry łotr
4 września, 2021
Andrzej Feret : Andrzej Feret | Facebook
----------------------------------------------
fotografia z Internetu : Facebook