Piekło

Konrad Koper

Wejście do piekieł jest za złotym i szklanym miastem.

Nie daleko cichego źródła,

wśród łąk które mają narkotyczną woń.

 

Niewidzialnej czeluści pilnuje lucyfer.

Przybiera postać urodziwego i uśmiechniętego młodzieńca.

 

Przemawia do przygodnego : „ Bądź samotny w raju.”

Zainteresowanego porywa…

 

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 12 września 2021
anonim