Miłość

Izabela Filipowicz

Miłość to nie puste słowa
Lecz szukanie siebie gdzieś
Miłość to nie pożądanie 
Ale wiedzieć czego chcesz
Miłość to nie para ludzi
Ale bezmiar naszych serc
To ręce splecione w uścisku
To oczy wpatrzone w tę samą stronę
I ona w porę cię odnajdzie
Bo życie z nią ma głębszy sens.

 

Izabela Filipowicz
Izabela Filipowicz
Wiersz · 14 września 2021
anonim
  • Ir
    Banał na banale i banałem pogania.
    A poezja gdzie???

    · Zgłoś · 3 lata