Ukryte wspomnienia

Izabela Filipowicz

 
Kolejne dni mijają
Nigdy się nie powtarzając
Lecz piękno odciskają
We wspomnieniach się chowając
 
Zostają w pamięci
W szufladzie serca schowane
Co nigdy przez nikogo
Nie mogą zostać nam zabrane
 

Swój klucz do szuflady
Skryty każdy ma
Gdy będzie potrzeba
Znajdzie go raz, dwa
 
I w chwilach nostalgii
Spojrzysz w zakamarki duszy
Wspominając to co było
Głęboko się wzruszysz
 
Pozostanie tęsknota
Za tym co się zdarzyło
Lecz ślad po sobie piękny
Na zawsze zostawiło
 

 

Izabela Filipowicz
Izabela Filipowicz
Wiersz · 18 września 2021
anonim