Literatura

Wspomnienia (wiersz)

Izabela Filipowicz

 One na zawsze są w naszej pamięci
Dziś sprawiają że się uśmiechasz
A jutro będziesz już zamyślony
Nie są ulotne jak motyle
I nie zostają z nami na chwilę
Jak krople pamięci
Które powoli zbierają w naszym sercu się
I będą przy Tobie zawsze
Czy chcesz tego czy nie
I choćbyś zrobił tysiąc zdjęć
Co ważne w sercu zapisze się
Pierwsza miłość i uśmiech dziecka
I wszystkie chwile
Radosne i złe
Bo na zawsze je zapamiętasz
Gdyż w sercu Twym zapiszą się
I najważniejsze jest to
Nikt Ci nie może zabrać ich
Zapisane są one w Tobie
I tylko Ty masz klucz
Który otwiera do nich drzwi

 


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 19 września 2021 (historia)

Inne teksty autora

Opowiastka
Izabela Filipowicz
Zmartwychwstanie
Izabela Filipowicz
Jajo
Izabela Filipowicz
Ostatnia droga
Izabela Filipowicz
dlaczego płaczesz
Izabela Filipowicz
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca