Tuż za miedzą sto lat temu
dziś na taśmie obraz płynie i teraz
kapie
kogo to obchodzi?
tuż przy płocie dziecko płacze
zimno bieda matka chora
nie ma siły
życie - los tułacza
kto ogrzeje drzwi otworzy
poda kromkę chleba
koło wraca wir porywa drugi kręci
rośnie
rośnie
buja krzywe...
i fatalny dalej kwitnie..."
...wobec tak galopującej grafomanii będzie kwitł
- wywrota stała się śmietniskiem, a portalem literackim była 12 lat temu.