krzywe rośnie

Irena Świerżyńska

Tuż za miedzą  sto lat temu

dziś na taśmie obraz płynie i teraz

kapie

 

kogo to obchodzi?

 

tuż przy płocie  dziecko płacze

zimno bieda matka chora 

nie ma siły 

 

życie - los tułacza

 

kto ogrzeje drzwi otworzy

poda kromkę chleba

 

koło wraca wir porywa drugi kręci 

rośnie

rośnie

 

buja krzywe...

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 4 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 21 września 2021
anonim
  • Mithril
    Usunięto 1 komentarz

    · Zgłoś · 3 lata temu
  • Irena   Świerżyńska
    Cóż tacy ludzie też są - na niby - z klasą, tylko w klatce głuchej. Pokaż swoje loty.

    · Zgłoś · 3 lata temu
  • Mithril
    "Irena Świerżyńska wczoraj, 06:52
    i fatalny dalej kwitnie..."

    ...wobec tak galopującej grafomanii będzie kwitł
    - wywrota stała się śmietniskiem, a portalem literackim była 12 lat temu.

    · Zgłoś · 3 lata temu
  • Irena   Świerżyńska
    i fatalny dalej kwitnie...

    · Zgłoś · 3 lata temu
Usunięto 1 komentarz