Literatura

Fraszki-graszki (wiersz)

Yaro

Ile trzeba Turów

By obronić swą kopalnię

 

 

Ile Czajek  padnie

Wisła Płock mazowieckie

Rafał nie odgadnie

 

Kaczor, Donald drepcząc składnie

w

bzdurach po kolana telewizja kłamie

 

Mają pomysł na poziomie lokalnym

A lud boży słucha

płynących słów kłamczuchów

 

Na granicy światów równoległych

Żubry polskie więcej białoruskich

 

Przepychanki czyje są Afganki

W Polsce mamy same Anki

 

Śmierdzi Wisła dalej płynie

Chcę obudzić  się w ojczyźnie

 


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Yaro
Yaro 23 września 2021, 18:08
nie lubię chamstwa
przysłano: 22 września 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca