Literatura

Już nie tobie (wiersz)

Irena Świerżyńska

ktoś podrzuca  ciemne  smugi

bez miary 

czapkę szyje

 

tobie  

nici kłębek druty

czyżby  -  ja i moher w parze

to nie moje

 

gorzkie słowa rosną obok

kamień

spadnie 

 

dusza  kwiatem pachnie

jeszcze

czasu tyle  -  dwie dekady bez udręki

zdążę -  szybki krok zabawa  wdzięk

 

i tak  -   do setki

 

góra pisze 

może

 

dobro samo się obroni

 

czuwaj  Boże...

 

 


fatalny 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska 28 września 2021, 07:19
Świat bywa okrutny (przeżyłam i jeszcze, żyję) - jest róża i są kolce.
przysłano: 23 września 2021 (historia)

Inne teksty autora

przed i po...
Irena Świerżyńska
Szare smugi krążą w duszy...
Irena Świerżyńska
Z tajemnicą ziarno rośnie...
Irena Świerżyńska
Czy podzieli...
Irena Świerżyńska
brzegi dwa
Irena Świerżyńska
Kiedyś przyjdzie...
Irena Świerżyńska
Na tym polu już są kwiaty
Irena Świerżyńska
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca