Literatura

Cudze chwalicie... (wiersz)

Izabela Filipowicz

Wyjechałam na wakacje
Lecz nie wczasy to w Chorwacji
Tylko góry te rodzime
Tajemnicze i urokliwe
 
Sąsiadka mi powiedziała
Przecież okazję taką miałaś
Bo oferta z ostatniej chwili
Taką wycieczkę urządzili
 
Bo tam w Chorwacji czysta woda
I ciągle taka piękna pogoda
Szkoda że sama nie pojechała
W końcu bardzo zachwalała
 
Przecież w naszym kraju
Wiele pięknych miejsc
Atlas Ci pomoże
Znaleźć każde z nich
 
Nad morzem plaże piaszczyste
W górach szlaki kamieniste
Na Mazurach tną komary
W lasach są natury dary
 
My zaś cudze chwalimy
Swoim się nie szczycimy
Choć piękne miejsca mamy
Wciąż ich nie dostrzegamy

 


słaby+ 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 24 września 2021, 11:30
Prozatorski !!
Konrad Koper 24 września 2021, 11:31
O.K
przysłano: 24 września 2021 (historia)

Inne teksty autora

Opowiastka
Izabela Filipowicz
Zmartwychwstanie
Izabela Filipowicz
Jajo
Izabela Filipowicz
Ostatnia droga
Izabela Filipowicz
dlaczego płaczesz
Izabela Filipowicz
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca