Coś tu trzyma i czemu - tak
kiedy....?
koło ruszy.
Głowa szuka
myśli czuwa czyta puka drąży
nie ma puste stoi
czeka
tak ma - po kądzieli i tu
moja bajka
kura
czy jajko - pierwsze
które.
Pasja wznosi
w oku błysk w stronę słońca niesie
jasność w duszy
w sercu gala
jest
jest
nowe - cieszy...