Z pasją

Irena Świerżyńska

Coś tu trzyma i czemu  - tak

kiedy....?

 

koło ruszy.

 

Głowa  szuka

myśli czuwa czyta puka drąży

nie ma puste stoi

czeka

 

tak  ma  -   po kądzieli i tu 

moja  bajka

 

kura 

czy jajko  -  pierwsze 

które.

 

Pasja wznosi 

w oku błysk  w stronę słońca niesie

jasność w duszy

w sercu  gala

 

jest 

jest   

nowe  -   cieszy...

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny+ 3 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 25 września 2021
anonim