Korzeń pędy puści

Irena Świerżyńska

Najważniejsza kromka chleba

reszta przyjdzie

sama

 

ktoś   -  pomoże

tu przerzuci czarny głaz

tam

przestawi  ścianę.

 

Potargany los człowieczy

własna miara trzyma

kroki twarde

mocne  

 

muszę przetrwać

skały były i są moje.

 

Chociaż korzeń ciernie nosi

wstanie z kolan

 

wstanie...

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 26 września 2021
anonim