Dwie historie

Tomek Katner

To niby takie nic nie znaczące        

A jak wiele

To niby tylko słowa na łące

Tulipanów

Dwie historie oddzielnie płynące

Różne rzeki

Połączone w dwie lawy gorące

Dwa uśmiechy

 

Co w lawinę pragnień rzeki zmienia

Wieczorami?

Tak z dala od siebie jak w więzieniach

Uwikłani

W ekranach oczu swych zrozumienia

Wciąż szukamy

Te straszne tysiąc mil oddzielenia

Przeklinamy…

 

Oceń ten tekst
Tomek Katner
Tomek Katner
Wiersz · 27 września 2021
anonim
  • Ir
    "...znaczące...łące...płynące.... - te ące powodują brzęk jak metalowym pudle z widelcami.
    Rymy typu : zrozumienie - oddzielenia......czy szukamy- przeklinamy..............znoszą GPSem nad Częstochowę.
    Wybacz, ale słabe to co podajesz czytelnikowi.

    · Zgłoś · 3 lata temu