To niby takie nic nie znaczące
A jak wiele
To niby tylko słowa na łące
Tulipanów
Dwie historie oddzielnie płynące
Różne rzeki
Połączone w dwie lawy gorące
Dwa uśmiechy
Co w lawinę pragnień rzeki zmienia
Wieczorami?
Tak z dala od siebie jak w więzieniach
Uwikłani
W ekranach oczu swych zrozumienia
Wciąż szukamy
Te straszne tysiąc mil oddzielenia
Przeklinamy…
Rymy typu : zrozumienie - oddzielenia......czy szukamy- przeklinamy..............znoszą GPSem nad Częstochowę.
Wybacz, ale słabe to co podajesz czytelnikowi.