Milion rzeczy

Tomek Katner

Żyj swoim życiem a nie cudzym

Czerp każdą chwilę, czerp garściami

I nie przyspieszaj żadnej chwili

Tylko upiększaj uczynkami

 

Trudno zachwycić się byle czym

Lecz możesz dziwić się nad podziw

Bo wokół ciebie milion rzeczy

Którymi zdołasz czas osłodzić

Tomek Katner
Tomek Katner
Wiersz · 27 września 2021
anonim