Zakochany - któż to taki
a - to znaczy
kochać umie
w głowie burza słodycz sieje
wichry pędzą bez błyskawic.
Mój , mój i moja - chcę
dotyk i oczy pełne lotu
a tęsknota
czujesz
czuję - dusza gładzi włosy.
Najpiękniejsze - świat w kolorach
czworo oczu
dwoje rąk tak blisko
jedna droga płatki ścieli
i on
i ona.
Wszystko miłe życie w kwiatach
i bieg za chlebem pachnie
i tu - niebo jasne.