gdzie są kwiaty

Irena Świerżyńska

wstałeś biegasz śpiewasz żyjesz

dobre słowo wznosi

 

a  - tu kocioł ktoś podstawił

 

wrzuca kwasy wióry ziele

szumowiny  -  zamęt z pianą kipi 

cienkie plamy fala zmyje

pył zostanie

 

nie

 

czas pomaga zbiera

 

gruz już był i zadyma

 

kiedyś

zwiędnie

 

na tym polu 

już  pąki świeże w kwiatach

rosną...

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 29 września 2021
anonim