***(bukiet kwiatów polnych XXXIV)
pewnie nie umiem rozpoznać serca
myśli rozgonić co chodzą w ślad
poszukać przemian naszej historii
i nie zapomnieć że świat to grosz
grosz co dostałem by nie zapomnieć
grosika szczęścia od Ciebie w pamięć
abym pamiętał są dwa … dwa grosze
abym pamiętał że grosze dwa
by zawsze było wyjście i dla mnie
i bez kradzieży dwa grosze mnóż/mieć
aby nie zerwał się film pospiesznie
i aby w filmie przetrwało szczęście
i bez kradzieży jakże inaczej
marzeń bez liku kartka i wiersz
tnąc serce twardo jednym wybuchem
móc podarować to wielkie coś
by oprócz słowa móc dotknąć rzeczy
daleko za się i przytulenia
17 lipca, 2021
Andrzej Feret : Andrzej Feret | Facebook
Fotografia: Facebook