Cofnijmy się
Budujmy wieżowce w głąb
Drapacze jądra ciemności
Budujmy drogi
które zawracają
Budujmy mosty
w połowie przerwane
Wspominajmy przyszłość
Idźmy wszędzie
Rozmawiajmy
o dżdżownicach
ziarnie fasoli
gromie z jasnego nieba
O utytłanych spodniach
i spoconych rękach
Pójdźmy w drugą stronę
Bo serce tak chce
bo oczy poniosą
bo nogi umęczone
chcą wracać
Czy jesteś fanem Żywca?