Wszystko rośnie w ciszy
nikt nie słyszy głosu
nic nie chrzęści
nic nie szumi
a tu - kępa
perzu tyle i korzeni cała masa
spadek z PRL - u.
W tej gęstwinie obok - sama
jedna
malwa
musi płot podpierać
a - łodyga w skórze twardej
trzyma pion do teraz.
Kwiatów moc i tańczą pszczoły
zbieraj
zbieraj nektar cały i dalej
do przodu.
Miód nie tobie - skąd ty jesteś
kim....?
i och - znowu dyrdymały i kleks
spadnie dzisiaj.
dzisiaj."
Trafna samokrytyka.
w tym szacownym gronie jest jeszcze kamila nikuła