Miód nie tobie

Irena Świerżyńska

Wszystko rośnie w ciszy

nikt nie słyszy głosu

 

nic nie chrzęści

nic nie szumi

 

a tu  -  kępa

perzu tyle i korzeni cała  masa

spadek z PRL - u.

 

W tej gęstwinie obok - sama

jedna 

malwa 

musi  płot podpierać

a  -  łodyga w skórze twardej

trzyma pion do teraz.

 

Kwiatów moc i tańczą pszczoły

zbieraj

zbieraj nektar cały i dalej

do przodu. 

 

Miód nie tobie  -   skąd ty  jesteś

 

kim....?

 

 

i och  -   znowu dyrdymały i kleks

spadnie dzisiaj.

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 2 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 3 października 2021
anonim
  • Irena   Świerżyńska
    Dziękuję - może tak - usłyszy zrozumie?

    · Zgłoś · 3 lata temu
  • Urszula JoViSkA
    "...zawsze możesz zrobić jak grafomani kornesczan i feret. zrobić sobie z wywroty prywatnego bloga blokując oceny i komentarze." - Mithril, mój idolu złoty, przecież ty też zablokowałeś komentarze hahaha Cycusiu słodki!

    · Zgłoś · 3 lata temu
  • Mithril
    ...zawsze możesz zrobić jak grafomani kornesczan i feret. zrobić sobie z wywroty prywatnego bloga blokując oceny i komentarze. będziesz wtedy spać spokojnie w blasku autochwały.


    w tym szacownym gronie jest jeszcze kamila nikuła

    · Zgłoś · 3 lata temu
  • Mithril
    ...fatalny

    · Zgłoś · 3 lata temu
  • Irena   Świerżyńska
    To nie o mnie tylko - o towarzystwie z "fatalnym"

    · Zgłoś · 3 lata temu
  • Ir
    "i och - znowu dyrdymały

    dzisiaj."
    Trafna samokrytyka.

    · Zgłoś · 3 lata temu