Zwątpienie

Izabela Filipowicz

Na pewnym portalu literackim
Mówią mi że krążę po omacku
Że moje wiersze to jest szmira
I że ciężko je się czyta
 
Pisanie takie to grafomania
Do czytelnika nigdy nie trafi
Polecono bym przeczytała
O pisaniu grafomana
 
Rymy gramatyczne
Wcale nie są liryczne
Więc że słownikiem siedzę
I nowinki śledzę
 
Wiem że czasem coś wyjdzie koślawe
Lecz przecież ciągle ćwiczę
No i jeszcze słowa klucze
Poezji się nigdy nie nauczę
 
Te opinie są krzywdzące
Ja rymami wszak nie rządzę
Same do mnie przychodzą
Szczególnie już nocą
 
A kiedy tylko rano wstaję
Wsłuchuję się w serce
Zeszyt do ręki biorę
Słowa spisuję naprędce
 
By myśli nie pouciekały
Ładnie w wersy je układam
W swoim skromnym kajeciku
Wszystkie wiersze składam
 
Choć były chwile zwątpienia
Ja nie dam im satysfakcji
Ja lubię moje pisanie
I ono że mną zostanie

 

Izabela Filipowicz
Izabela Filipowicz
Wiersz · 4 października 2021
anonim
  • Urszula JoViSkA
    Jejuniu ale ty brzydka jesteś!

    · Zgłoś · 3 lata
  • Mithril
    ..."pisanie" na siłę, sercem, uczuciami i NIEWYDOLNOŚCIĄ to grafomania

    "A kiedy tylko rano wstaję
    Wsłuchuję się w serce
    Zeszyt do ręki biorę
    Słowa spisuję naprędce"


    "Choć były chwile zwątpienia
    Ja nie dam im satysfakcji
    Ja lubię moje pisanie
    I ono >>że

    · Zgłoś · 3 lata
  • Mithril
    "Urszula 15 min.
    Jejuniu ale ty brzydka jesteś!"

    ...a nick "Urszula" pojawił się, żeby komentować awatary, czy teksty?
    bo jeżeli awatary to coś się chyba we łbie popierdoliło!

    · Zgłoś · 3 lata
  • Urszula JoViSkA
    Jak ci się podoba to się z nią ożeń

    · Zgłoś · 3 lata