Literatura

Koniec lata (pantum) (wiersz)

Iza moje przemyślenia

 
Ciepłe lato już odchodzi
Wraz ze słońca promieniami
Teraz ziemię niech ozłoci
Jesień co się zaraz zjawi
 
Wraz ze słońca promieniami
Letnie kończą się przygody
Jesień co się zaraz zjawi
Jeszcze ciepłej da pogody
 
Letnie kończą się przygody
Teraz będą wspomnieniami
Jeszcze ciepłej da pogody
I obsypie kolorami
 
Teraz będą wspomnieniami
W głębi serca się zapiszą
I obsypie kolorami
A poeci to opiszą

 


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ir
Ir 4 pazdziernika 2021, 21:27
"Teraz będą wspomnieniami
W głębi serca się zapiszą
I obsypie kolorami
A poeci to opiszą"

Poeci zapewne opiszą, ale to co podajesz czytelnikowi ma lata świetlne do poezji.
przysłano: 4 pazdziernika 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca