Literatura

Czego szukam (wiersz)

Izabela Filipowicz

 Szukam sensu ukrytego w słowach
Które codziennie powtarzam od nowa
I codziennie czuję
Jak bardzo mi ich brakuje
Szukam miłości
Co odeszła w złości 
I w sercu się tli
Gdy się o niej śni
Szukam piękna świata
Co ze złem wojuje
Wśród myśli jest jego poświata
A w sercu wibruje
Na koniec szukam siebie
Ciągle gdzieś zagubiona
I czuję się jak w niebie
Gdy barierę niepewności pokonam
Szukam radości i śmiechu
Co daleko jest mu od grzechu
By innym je dawać codziennie
Bo to wszystko ciągle tkwi we mnie

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 5 pazdziernika 2021 (historia)

Inne teksty autora

Opowiastka
Izabela Filipowicz
Zmartwychwstanie
Izabela Filipowicz
Jajo
Izabela Filipowicz
Ostatnia droga
Izabela Filipowicz
dlaczego płaczesz
Izabela Filipowicz
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca