Wanda

Łukasz Radwaniak

Karawaną do marzeń 

ruszaj dziewczynko,

szczyty lśnią w słońcu,

należą do Ciebie.

 

Dobry Król czuwa nad

południowym miastem,

wróg nie ma dostepu,

jesteś księżniczką.

 

W dzień imienin 

Tatę przytulisz 

i warkocz Ci zaplotę

 

córeczko.

 

Łukasz Radwaniak
Łukasz Radwaniak
Wiersz · 5 października 2021
anonim
  • Mithril
    ...koszmarek

    · Zgłoś · 3 lata
  • Urszula JoViSkA
    ...Mithril, tobie płacą od każdego komentarza? :)))

    · Zgłoś · 3 lata
  • Yaro
    Mam kolegę w Rycerce Górnej(Sławomir Biegun)Ale do pisania daleka droga jeszcze trzeba się wspinać:)Pozdrawiam i nie oceniam:)

    · Zgłoś · 3 lata