O - tak
wraca stare z wielkim hukiem
tutaj - rdza nie rusza
głowa mocna
ale - czy da radę...?
Tu ironia
a - tam kpina i fatalny doły kopie.
Takie czasy
na salonach na wystawach i na ściance
zło się pyszni
kapie
z dołu widać lepiej
tak, tak - jeszcze - biega tańczy
i pisze
a - ty
poznajesz świat prawdziwy - z epoki kałamarza
aktualny dzisiaj.